Thursday, October 15, 2020; 6:00-8:00 pm
View and download the full agenda packet [35MB PDF].
Reginald K Burnette Jr, Andrew Campbell, Grey Gardner, Jesse Jones, Phoenix Mangrum, George Naylor, Mariana Parreiras, Patricia Schader, Dianne Yee
Pursuant to the Governor’s Executive Order N-29-20 [PDF], all participants will join the meeting via phone/video conference and no teleconference locations are required.
To join the meeting:
- By video conference—please click on this link to download Zoom and open the meeting on a computer or smart phone at the noticed meeting time.
- By phone—please dial at the noticed meeting time (for higher quality, dial a number based on your current location): US: +1 (408) 638-0968 or +1 (669) 900-6833 or +1 (253) 215-8782 or +1 (346) 248-7799 or +1 (301) 715-8592 or +1 (312) 626-6799 or +1 (646) 876-9923
Webinar ID: 949 9730 9049
To comment in the meeting:
- In the Zoom video conference—click the “Raise Your Hand” button to request to speak when Public Comment is being taken on an eligible agenda item. You will be permitted to speak during your turn, allowed to comment, and after the allotted time, re-muted. Instructions on how to “Raise Your Hand” are here.
- By phone—please call on one of the above listed phone numbers. You will be prompted to “Raise Your Hand” by pressing *9 to speak when Public Comment is taken. You will be permitted to speak during your turn, allowed to comment, and after the allotted time, re-muted. Please unmute yourself by pressing *6.
If you have any questions, please email Noel Pond-Danchik, staff liaison to the commission.
|6:00||1||Teleconference Protocol/Roll Call/Determination of Quorum/Introductions (10 minutes)|
|6:10||2||Open Forum / Public Comment (10 minutes)|
Members of the public may comment on any issue within BPAC’s subject matter jurisdiction. Comments on a scheduled agenda item will be heard with that item. The BPAC’s Open Forum Committee tracks Open Forum issues raised by the public. The Committee reviews the public comments on a periodic basis to identify policy issues for discussion by the Commission. To request City services, please contact the City of Oakland Call Center (311).
|6:20||3||Approval of meeting minutes (5 Minutes)|
Seek motion to adopt the August 2020 and September 2020 BPAC minutes.
|6:25||4||BPAC Commissioner Appointment Recommendations (10 minutes)|
The 2021 Recruitment Committee will report back with recommendations from its review of applications of people seeking to be appointed to the BPAC. The committee is recommending Michael Lok, David Ralston, and Jeremiah Maller (alternate) be appointed for the 2021-2023 term. Commissioners are appointed by the Mayor and confirmed by City Council.
|6:35||5||Shared Mobility Accessibility Study (15 minutes) |
Kerby Olsen, Shared Mobility Coordinator, and Anh Nguyen, ADA Programs Manager, will present the findings and recommendations from the “Shared Mobility Accessibility Study”. View the full report here.
|6:50||6||San Leandro Creek Urban Greenway (25 minutes)|
Director of Urban and Regional Planning for the East Oakland Collective, Marquita Price and David Ralston, PhD, MCP, Research fellow at the Brower Dellums Institute for Sustainable Policy and Action will present on the San Leandro Creek Greenway and community engagement for the project. The San Leandro Creek Greenway is an incoming bike and pedestrian trail bein.g built along the surfaced San Leandro Creek running behind the neighborhoods of Columbia Gardens, Brookfield, and Sobrante Park. Read more about the project.
|7:15||7||Bicyclist/Pedestrian & Police Relations Committee Report Back ( 15 minutes)|
Commissioner Mangrum, lead of the Bicyclist/Pedestrian and Police Relations Committee, will provide an update to the commission on current work and progress.
|7:30||8||Committee Report Back (10 minutes)|
Committees of the BPAC will provide brief updates to the Commission. A list of active committees and report backs from committees are included in the agenda packet.
|7:40||9||Three-month agenda look-ahead, suggestions for meeting topics, announcements(10 minutes)|